We value your privacy We use cookies to help give you the best experience on our site and to allow us and third parties to customise the marketing content you see across websites and social media.Privacy Notice
AFRY Logo

Metsien kestävä käyttö

Hierarkkinen metsäsuunnittelu

Metsäsuunnittelu on tietoon ja tavoitteisiin perustuvaa päätöksentekoa metsistä. Vuosikymmeniä metsien hoitoa ja käytön suunnittelua ohjasi metsälaki, jossa säädeltiin esimerkiksi metsien uudistamisrajoja. Noin kymmenen vuotta sitten metsälaki uudistui, eikä tiukkoja säädöksiä metsien käsittelylle enää ole.

Tämä on mahdollistanut monipuolisempaa metsien käsittelyä esimerkiksi jatkuvan kasvatuksen, erilaisten kiertoaikojen ja lehtipuuosuuden lisäämisen muodossa. 

Uudet mahdollisuudet luovat myös haasteita, kun vaihtoehtoja niin suunnitelmille kuin tavoitteillekin on kymmeniä erilaisia; maksimoidako hakkuista saatava tuotto vai jokin muu suure, kuten hiilensidonta?

Eri tasoilla tehty metsäsuunnittelu mahdollistaa pitkän aikavälin mahdollisuuksien ja lyhyemmän aikävälin kannattavuuden varmistamisen samanaikaisesti. Hierarkkinen metsäsuunnittelu -dokumentti antaa perustietopaketin siitä, kuinka nämä eri tasot saadaan sovitettua toisiinsa ja auttaa sinua ymmärtämään paremmin monitasoisen suunnittelun tärkeyttä metsäomaisuuden hallinnassa.

Ota meihin yhteyttä:

Speaker

Juho Niskala

Metsänmallinnuksen päällikkö, AFRY

Ota yhteyttä Juhoon
Speaker

Jussi Rasinmäki

AFRY Smart Forestry -ryhmän vetäjä, AFRY

Ota yhteyttä Jussiin

Tutustu AFRY Smart Forestry Plannerin ominaisuuksiin:

Katso video

Tarjoamme myös metsien mallinnuspalveluita:

Lue lisää
​​​​​​​

Kuuntele podcast hierarkkisen metsäsuunnittelun eduista!

Millaisia tarpeita isolla metsänomistajalla on metsäsuunnittelun työkaluille? Metsäntuntijat-podcastin uudessa jaksossa ovat mukana keskustelemassa Sallan yhteismetsän toiminnanjohtaja Anne Harju, AFRYn metsänmallinnuksen päällikkö Juho Niskala ja metsätietoasiantuntija Juho Lammi Tapiosta.

Kuuntele Podcast-jakso!